Over ons

De geschiedenis van Adolfs Verlichting gaat terug tot 1933.

Bertus Adolfs, de grootvader van de huidige eigenaar, Bert Adolfs, startte op 13 maart een zaak in Enschede. Het assortiment bestond uit fietsonderdelen, huishoudelijke artikelen en lampen.

In de loop der jaren werden er meerdere filialen geopend zowel in Enschede als daarbuiten. In 1957 werd er door Johan Adolfs, zoon van Bertus, een filiaal geopend aan de Telgen in de binnenstad van Hengelo. Het assortiment was inmiddels uitgebreid met radio , televisie, wasautomaten en koelkasten. Het Hengelose filiaal liep zo goed dat er meer ruimte nodig was en in 1960 volgde de verhuizing naar de Nieuwstraat. Hier werd een pand betrokken met maar liefst 3 verdiepingen en een verkoopoppervlakte van 400 vierkante meter.

Achttien jaar later, in 1978, besloot Johan zich te specialiseren op een deel van het assortiment, namelijk de verlichting. Sindsdien werd de naam van de zaak ‘Adolfs Verlichting’ een verlichtingsspeciaalzaak. Bert Adolfs, de huidige eigenaar kwam in 1983 in de zaak van zijn vader Johan werken en nam deze later ook weer van hem over.

In 1995 vond de verhuizing van Adolfs Verlichting van de Nieuwstraat naar de Marskant plaats. Hier werd een pand betrokken met een oppervlakte van 1000 vierkante meter en de luxe van eigen parkeerplaatsen achter de winkel. Begin 2012 is de hele winkel verbouwd en opnieuw ingedeeld waardoor het assortiment beter tot zijn recht komt. Het resultaat is een prachtige moderne en zeer overzichtelijke winkel waar het prettig winkelen is.